Trollsvans

Alla inlägg under januari 2016

Av Johanna Mattsson - 15 januari 2016 09:58

 

Yoda är min 1½ årige (i skrivande stund) Dobermannhane. Jag köpte honom som valp vid 8 veckors ålder och då var han inte mycket större än en Chihuahua på dryga 2 kg. Som man kanske kan förstå så var han otroligt liten och mager för att vara en dobermann i den åldern (normalvikten brukar ligga på 8 kg vid 8 veckors ålder). Men oavsett vad så var han åtminstone frisk. Dock tog det ganska lång tid innan han ens fick ett namn. Först hade jag tänkt att han skulle heta Sam. Sedan fick jag vet att hos uppfödaren så kallade de honom för Frank, så jag tänkte att han kanske kunde heta det istället. Men det kändes aldrig rätt så jag började fundera på något nytt. Bland annat for namnen Bombur oh Azazael genom mitt huvud men rätt uppenbart är det att det inte blev dessa namn heller. Till slut tröttnade jag på att leta efter namn och tog första bästa jag hittade på en "hundnamn-sida", och Yoda blev det.

Jag vet inte om Yoda följer rasstandarden när det kommer till en dobermanns psyke men han är väldigt mycket hund att ha att göra med. När det kommer till träning så gör han aldrig något på första försöket utan att undra varför han ska göra det. Dessutom är han så otroligt osäker så råkar man säga "nej" för att han är på väg att göra fel så stänger han av och vill inte fortsätta med, oavsett vad man än höll på med. Efter att ha testat tusen olika metoder så har jag till slut hittat en som passar Yoda bäst, klicker med positiv förstärkning. Men oavsett hur mycket träning jag lagt ned på honom så är han fortfarande en ouppfostrad odåga. Speciellt med tanke på att jag tränat fot med honom enda sedan han var valp och han kan fortfarande inte gå mer än tre steg fot innan han kutar iväg igen. Ibland är han ordentligt billig.

Trots att han var frisk som valp (och är frisk nu) så har vi varit inne hos veterinären sjuttielva gånger redan. Första gången var för tolv veckorssprutan, andra gången var en hälsoundersökning, sedan skar han sig i ena tassen så att han fick åka in och sy därefter med ett återbesök för att få bort stygnet, efter det blev han matförgiftad efter att ha satt i sig en hel tub kaviar med metall och allt. Därefter började han halta ordentligt på ett framben så vi fick kolla upp det och han fick smärtstillande, sedan kemisk kastrering med ett årssprutan samt ytterligare en undersökning då han hade börjat halta igen. Allt detta på mindre än ett år. Nu ska han snart iväg och röntga höfter och armbågar och därefter kastreras på riktigt. Efter det så hoppas vi på att vi kan ta det mycket lugnare på veterinärfronten.

Allt som allt så är Yoda riktigt jobbig att träna och promenera med. Inne är han dock mer eller mindre en ängel även om han då och då hittar på lite djävulskap. Så man kan väl säga att han är en riktig Dr Jekyll och Mr Hyde. Men oavsett vad så tycker jag om honom när han väl är lugn haha.

Av Johanna Mattsson - 14 januari 2016 17:15

Konton jag följer på Twitter;

Force Ghost Anakin / @F0rceGhostVader
Star Wars Problems / @StarWarsProblms
Dad Han Solo / @GetOffMyHan
Traitor Finn / @TraitorousFinn
Bad Father Han Solo / @BadFatherHan
Pakulu Papito / @PakaluPapito
Jeremy Clarkson / @JeremyClarkson
Richard Armitage / @RCArmitage
Very Lonely Luke / @VeryLonelyLuke
Emo Kylo Ren / @KyloR3n

Av Johanna Mattsson - 13 januari 2016 15:27

Som arbetslös så är mina dagar inte roligare än att jag stiger upp, går ut med hunden, matar hunden, frukost, ligger på sängen, lunch, ut med hunden, ligger på sängen, middag, ut med hunden, mata hunden, gå och lägga sig. Repeat every day. Men ibland har jag faktiskt dagar då jag måste göra saker, som idag.

Upp klockan tjugo i 7 för att gå en runda i skogen med vovven utan att se vart jag satte fötterna. Frukost och sedan rulla iväg till bussen för att träffa en läkare med "skötaren" vid nio. Väl där fick jag höra att min skötare var sjuk för dagen så det var bara läkaren jag träffade idag. Detta är något jag har jättesvårt för då det är jobbigt när planerna ändras fem minuter innan man ska göra något. Men det fick gå i alla fall och mötet varade i typ tio minuter så det gick väl ingen större nöd på mig. Däremot skulle jag ha ett möte med psykologen vid 10 vilket betydde att jag plötsligt hade ytterligare 50 minuter att slå ihjäl. Som tur väl var så hade personen som informerat mig om att min skötare var sjuk pratat med psykologen och han hade faktiskt tid över så att jag inte behövde vänta till klockan 10. Därmed kom jag hem tidigare än vad jag hade räknat med så jag hann mellanlanda lite innan jag gick ut med vovven. Medan jag var ute så slog det mig att jag borde spåra med Yoda snart igen då det var ungefär två veckor sedan. Men då det är så motigt att gå ut och lägga spåret så jag tänkte att jag gör det antingen imorgon eller om någon annan lägger det åt mig idag. Det slutade med att jag, min syster och Yoda gick ut i skogen. Sofie lade spåret medan jag roade Yoda med annat. Sedan gick vi en runda för att det skulle få ligga i åtminstone ett par minuter innan jag och Yoda gick det. Precis som alla andra gånger så springer han alldeles för fort när han spårar och går utanför spåret, trots detta så tar han alla saker som blivit utlagda så jag är nöjd.

Efter att ha haft "fullt upp" hela dagen så känner jag inte för att göra något mer på typ en vecka nu haha.

*-*

Av Johanna Mattsson - 12 januari 2016 12:16

Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag en hel drös med kändiscrusher och den första tänkte jag slänga fram redan idag. Mostly because he is so darn cute.

   

JUST LOOK AT HIM *-* *snort*

Av Johanna Mattsson - 11 januari 2016 15:15

Idag var väl inte årets bästa dag. Först och främst så är jag förkyld, vilket är något av det drygaste jag vet, sedan så stod vågen helt still när jag vägde mig i morse.

Då jag under det senaste 1½ året har lyckats gått upp 15 kg i vikt så vill jag självklart gå ned dessa kilo igen då jag verkligen inte trivs med mig själv just nu. Jag känner mig alldeles för pluffsig samt att jag dör lite när jag går längre sträckor. För att göra något åt detta har jag börjat gå lite oftare och längre rundor med min hund och äta mindre samt nyttigare. Jag har också fått upp ögonen för kolsyrat vatten (som jag verkligen inte tyckt om innan) som jag ersätter läsk med. Mitt sötsug har gått ned tack vare lakritsrotarna jag gnager på vilket också gör en hel del. Så bestämde jag mig för att väga mig varje vecka, varje måndag morgon. Förra veckan vägde jag alltså 67.4 kg vilket har varit en nedgång sedan sist jag vägde mig (då var det typ 68.5 eller något). Idag när jag vägde mig så stod vikten fortfarande på 67.4 kg och självklart blev jag väldigt besviken. Speciellt med tanke på att jag ändå lagt i och ätit mycket mindre än vad jag brukar så det borde åtminstone ha varit någon skillnad. Men ja ja. Jag får väl ligga i ännu mer den här veckan, gå lite längre (trots förkylningen) och äta ännu mindre. För nästa vecka ska jag ha gått ned åtminstone något annars kastar jag den förbannade medicinen i väggen.

Av Johanna Mattsson - 10 januari 2016 10:40

Här kommer en liten lista på vilka sidor man kan finna mig och vilket användarnamn jag går under;

Tumblr - RostigDelfin
Emocore - BubbleShooter
TwitterRostigDelfin
School of Dragons - Trollsvans / Therinde
This bloggObvious
FacebookMen det är inte helt relevant här.
Tickld - Adelphia

Jag har säkert glömt någon då jag rullar runt på ungefär halva internet but anyway, dessa var de jag kom på på rak arm.

Av Johanna Mattsson - 9 januari 2016 18:19

Trots att jag inte är ett fan av Star Wars eller ens sett den senaste filmen så tänker jag ändå tillägna detta inlägg till en bildserie som jag inte kan få nog av. Det måste vara något av det roligaste på evigheter!

Spoiler alert btw.

       

All cred går till; http://kelgrid.tumblr.com/

Presentation


Johanna heter jag, en 22årig arbetslös tråkmåns. I skrivande stund bor jag fortfarande hemma hos mina föräldrar tillsammans med min dobermann Yoda på cirkus 2 år. Det är väl i första hand oss två den här bloggen kommer handla om även om många inlägg som

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards